Jeanette Almén – amatörryttaren som toppar resultatlistorna!

Jeanette Almén är amatörryttaren som alltid har ett leende på läpparna. Hon är ihärdig, ambitiös och erbjuder alltid en hjälpande hand när man som medtävlande behöver det! Tillsammans med hästen ZippnToTheCanyon tävlar hon framgångsrikt med topplaceringar i flera av allround-klasserna.

1. Vad har du för häst och hur länge har ni tävlat tillsammans?

Min häst är en quarter, han heter ZippnToTheCanyon och är efter Creditor Canyon och under Gators Zippn Coosa. Jag köpte Zam som ettåring och har själv ridit in honom så vi började tävla när han var ett år i halter, longe line och Showmanhip at halter. Han är född 2009, vi är alltså inne på vårt åttonde år tillsammans.

image001[1]
Jeanette Almén och ZippnToTheCanyon ”Zam” Sala Spring Show 2017 Foto: Eva Malmström

2. Vilka är era favoritgrenar?

Eftersom Zam är en allroundhäst och går jämt och bra i de flesta klasser så blir det många favoritgrenar, men jag gillar mest horsemanship, hunt seat equitation och trail.

3. Vilka tränare har hjälpt dig att utvecklas som tävlingsryttare?

Det har ju varit en hel del tränare, jag började rida för Mia Ekström, sedan Anki Olsson,  Jonna Eriksson och red clinics för Manuela Witt och Sebastien Moine, nu tränar jag för Camilla Backe och rider clinics för Karin Prevedel. Men ibland rider jag clinics för lite olika som dyker upp bla Sara Simons, Moa Nyman och Feroccio Badi. Jag tycker det är kul att bli inspirerad och lära mig nya vägar att träna på.

4. Vilken styrka hos er som ekipage tror du bidrar till era framgångsrika resultat?

Att jag och Zam är ett bra team, han är min bästa vän och vi litar på varandra, det är därför han alltid är så lugn.

Han vet att jag vill honom allt gott och han är en fantastik häst som alltid försöker sitt bästa och jag är för det mesta lugn och försöker ge honom en positiv upplevelse.

image002[1]
Jeanette Almén och ZippnToTheCanyon ”Zam” Foto: Nexafoto.se

5. Vad är viktigt för att du och din häst ska kunna prestera på topp?

Att allt runt omkring fungerar, bra foder, stall, tränare, att Zam har det bästa för honom. Jag önskar jag hade mer tid men det är svårt ibland med jobb, två barn osv. Men jag försöker vända och uppskatta de stunder vi har och alltid se till att det är positivt när vi rider.

6. Hur förbereder du dig och din häst inför en tävling?

Jag rider igenom delar av mönstrena innan jag sätter dem samman, försöker att inte få honom att lära sig dem för mycket utantill, diskuterar med min tränare det jag är osäker på och rider lektion någon vecka innan så allt sitter.

Men jag rider en hel del i skogen mellan passen för att han ska ha sin positiva attityd kvar och man kan faktiskt träna mycket på stigarna också.

7. Vad tycker du är viktigt att tänka på för att kunna genomföra en endagars- jämfört med en flerdagarstävling på ett bra sätt?

Att lägga klasserna på ett smart sätt så att hästarna hinner vila lite så de inte behöver värmas och ridas i timmar i sträck. Vidare att det är lite tempo på gate man och sekretariat mm så att det inte drar ut på tiden, kanske inte bygga banor som tar så lång tid och strunta i railworken på horsemanship och hunt seat equitation klasserna.

8. Hur var det att delta på Sala Spring Show?

Det var jättekul, fin anläggning, igenomtänkt, allt flöt på, bra mönster, bra folk som jobbade och framridningen med att gränsa av alla som bara står still var riktigt bra så att alla kunde rida fram utan att behöva stanna upp pga att folk står i vägen.

image002[1]
Jeanette Almén och ZippnToTheCanyon ”Zam” Foto: Alaittin Temur

9. Vad tror du behövs för att locka fler ekipage till nästa år?

Att skriva om hur lyckad tävlingen var och sprida det till så många runt omkring som möjligt.

10. Slutligen vilka mål har ni som ekipage denna tävlingssäsong?

Att fortsätta ha roligt på tävlingsbanorna! Så länge vi båda tycker det är kul så är allt möjligt!

 

Stort tack till Jeanette Almén och lycka till inför din tävlingssäsong!

Utvald bild: Nexafoto.se

Vill du läsa mer om Sala Spring Show? Här kan du läsa vår intervju med arrangören!

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: