Del 3: Svenskar som tävlar framgångsrikt i USA

Sist ut i denna serie är Linn Andersson som i november 2018 deltog på AQHA World Show i Oklahoma, USA. Linn tävlar som amateur i allround-grenar på både quarter- och paintsidan. Hon deltar framgångsrikt på tävlingsbanorna i Skandinavien och har flera meriter från EuroPaint. Denna talangfulla och målinriktade kvinna har dessutom valt att sadla om till bonde mitt i småbarnslivet. Här kan vi verkligen tala om någon som bryter vardagens ekorrhjul för att satsa stort på det hon tror på!

 

1. När bestämde du dig för att delta på AQHA World Show?

Hösten 2017 bestämde jag mig för att kvalificera. Men eftersom stora delar av min gård brann upp i augusti så sattes planerna lite åt sidan men när Jenny och Robin Frid talade om att de hittat en riktigt bra häst åt mig så kunde jag inte motstå.

Så ca 1,5 månader innan World show bestämde jag mig för att åka.

showmanship-l2-finals (1) (1)

 

 

2. Vilken häst deltog du med?

Hästen heter Eden, Won RV ridin machine. Född 2010. Samma år alltså 2018 vann hon med sin ägare Angela Dillahunty Select World Show i showmanship.

 

3. Hur gick tävlingen resultatmässigt?

Vi var med i showmanship Level 2 och 3. Först var det kval i Level 3 och jag har aldrig känt mig så nervös. Jag var jättesjuk med feber och kraftig hosta plus ingen röst men vi tog oss igenom med några små fel och trodde inte vi skulle gå vidare men det gjorde vi. Det var 15 av 61 startande som gick vidare. I finalen dagen efter så var jag lite övertaggad och gjorde ett felsteg i set up vilket gjorde att jag tappade 8 placeringar och hamnade på 15:e plats. Dagen efter finalen var det dags för Level 2 där var det inget kval utan man fick placering direkt efter klassen, jag hade tappat allt självförtroende från dagen innan och hade några missar och hamnade på placering 21 av 59 startande. Trots att jag hade ett major fault i finalen så var jag ändå sjukt nöjd med det mönstret, jag satte alla moment utom ett och med självförtroende, så jag är ändå mest nöjd med det mönstret.

showmanship-l3-prelims (1)

 

4. Hur har förberedelserna sett ut?

I januari 2018 började jag träna upp mig själv fysiskt genom löpning, simning och lättare styrketräning. Jag ville få en bra hållning och kondition för att enklare kunna prestera. Väl på plats tränade jag showmanship med Eden ca 2-4 ggr/dag och longerade henne ungefär 4 ggr/dag för att hålla rätt energinivå. Vissa dagar red jag henne också.

 

5. Hur skulle du beskriva stämningen på tävlingen?

Mycket bra, väldigt familjär och peppande.

 

6. Vilken var den största skillnaden på denna tävling jämfört med tävlingarna i Skandinavien och Europa?

Självklart antalet deltagande. Bara i mina showmanship klasser var det 61 startande i level 3 och 59 i level 2. Allt är mycket större och väldigt välplanerat.

showmanship-l3-finals

 

7. Vad tar du med dig från tävlingen?

Mycket erfarenhet, glädje och tacksamhet.

 

8. Vad har du för råd till den som  funderar på att delta på AQHA World Show?

Var väl förberedd och se till att ha en välfylld plånbok, haha!
Vi på My Western Pleasure tackar Linn Andersson för att hennes inspiration till att satsa stort och jobba hårt för sina drömmar! Vi önskar henne lycka till med sin gård och ser fram emot att följa henne mot nya mål! Vi hoppas också att ni som läst och tagit del av intervjuerna i denna serie med dessa fantastiska individer blivit lika inspirerade som vi blivit. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det går att nå sina mål, oavsett hur stora det är om man bara är villig att lägga ner hårt jobb för att nå dem!

Text: Linn Olersbacken Hellberg

Photo credit: Shane Rux Photography. Patterns: www.aqha.com

Video: Andersson

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: