Tränarpanelen

Nedan följer en presentation av tränarna som ingår i My Western Pleasures tränarpanel. Vi är mycket glada att dessa fantastiska personer vill dela med sig av sina goda kunskaper om träning av tävlingshästar!

12804163_1566496927002374_960637704_n
Regina Schönborg

Regina Schönborg- RS Westernridning: Jag har ridit western i över 20 år och började för att jag var helt såld på westernsadlar som jag sett i Börjes katalogen. Har varit tränare sedan 1997. Jag bedriver verksamhet på egen gård i Vattlång utanför Hudiksvall. Jag tar emot träningshästar, håller lektioner och helg clinics, coachar och tränar tävlings ekipage. Jag tränar alla allround grenarna men brinner främst för Pleasure/Hunter och Westernriding. Jag har tränat och utbildat mig hela tiden för att utveckla mig som tränare och åker själv på clinics minst 4 ggr/år, nu främst för amerikanska tränare för att hålla mig uppdaterad. Även om jag hållit på i så många år så känner jag hela tiden att sporten är så givande och som western tränare älskar jag att lära ut se ekipagen utvecklas. Jag tävlar regelbundet vilket är viktigt som tränare för att hålla sig uppdaterad och se utvecklingen och trenderna som dyker upp i våran sport.

12767336_1147401908604289_1311432324_n
Moa Nyman

Moa Nyman – Nyman Showhorses: Jag är född och uppvuxen i Norrland. Tävlat sedan barnsben och köpte min första quarter vid 14 års ålder, Pure Prime Chocolate. Har sedan den dagen varit aktiv inom AQHA och SQHA. Efter mina ungdomsår var avklarade tog jag steget direkt till att bli open-ryttare. Jag driver idag Nyman Showhorses, där jag riktar mig mot all around-grenarna så som horsemanship, showmanship, hunt seat equtation, trail, western riding med mera samt pleasure och hunter under saddle och futurity- hästar. Jag tränar tillsammans med Josefin Odeberg SQHAs ungdomslandslag samt tränar SPHAs ungdomslandslag, vilket är något av det roligaste jag någonsin fått möjlighet att göra. Min filosofi är att skapa trygga tränings- och tävlingsglada hästar som vem som helst ska kunna rida och få glädje av, samt att coacha amatör- och ungdomsryttare. Det är en stor passion; att genom träning kunna bidra till utveckling och se ekipagen växa tillsammans! Några meriter från tävlingsbanan under de senaste åren 4th place NSBA European Championships Hunter under Saddle Reserv Champion (Silver) SQHA Swedish Nationals Sr W.Pleasure Open Multipel ROM and International Highpoint-awards.

profilb. 2
Erik Brodin

Erik Brodin: Jag har ridit i princip hela livet. Jag började inom dressyr och hoppvärlden men sadlade till stor del om till western för snart 20 år sedan, men jag rider själv och tränar även lite dressyrekipage även idag. Inom westernridningen har jag tränat och tävlat inom de flesta grenar och jag försöker hålla mig så allround som möjligt, men mitt specialintresse och det jag arbetar, tränar och tävlar mest har blivit westernridningens ridgrenar. Jag är inte rädd för att blanda de olika ridstilarna och ta del av det bästa från flera världar. Jag tror att hästarna måste få tid att bli starka fysiskt och mentalt och att den “långa vägen” oftast är den kortaste. En bra grundridning räcker långt och när hästarna är starka och stadiga där så går det oftast både snabbt och enkelt att bygga vidare mot tävling om man så önskar. Jag är utbildad Ridlärare vid BYS I Skara och jag brinner för utbildning av ryttare, hästar och ekipage och tycker det är väldigt intressant att hitta rätt väg för inlärning för varje enskilt ekipage. Det är viktigt för mig att arbeta för en bra grundsits, att lära sig att känna vad som händer i hästen och att få en tydlig kommunikation tillsammans med sin häst. Mitt mål med min verksamhet är att förmedla såväl kunskap som glädje i umgänget och arbetet med och omkring hästar och ridning. Själv strävar jag ständigt efter att utveckla min ridning och att bli en bättre ryttare och hästmänniska. För mig är vardagen med stalljobb, träning och umgänge med hästarna något som jag värderar högt, även om träningen och tävlingen av hästarna är det allra roligaste! Jag är också en inbiten tävlingsmänniska och då är självklart ett stort mål att tävla framgångsrikt!