Tränarpanelen

Nedan följer en presentation av My Western Pleasures nya tränarpanel. Vi är mycket glada att dessa fantastiska personer vill dela med sig av sina goda kunskaper om träning av tävlingshästar!

regina
Regina Schönborg, Foto: Josefin Björklund

Regina Schönborg- RS Westernridning: Jag har ridit western i över 20 år och började för att jag var helt såld på westernsadlar som jag sett i Börjes katalogen. Har varit tränare sedan 1997. Jag bedriver verksamhet på egen gård i Vattlång utanför Hudiksvall. Jag tar emot träningshästar, håller lektioner och helg clinics, coachar och tränar tävlingsekipage. Jag tränar alla allround grenarna men brinner främst för Pleasure/Hunter och Western riding. Jag har tränat och utbildat mig hela tiden för att utveckla mig som tränare och åker själv på clinics minst 4 ggr/år, nu främst för amerikanska tränare för att hålla mig uppdaterad. Även om jag hållit på i så många år så känner jag hela tiden att sporten är så givande och som western tränare älskar jag att lära ut se ekipagen utvecklas. Jag tävlar regelbundet vilket är viktigt som tränare för att hålla sig uppdaterad och se utvecklingen och trenderna som dyker upp i våran sport.

481A14C5-1CE5-4CF4-89EE-69ED342594B5.jpeg
Malin Billberg, Foto: Luxcompany

Malin Billberg – Top Performance Horses:

Jobbat som tränare på heltid sedan 2007 med allt från inridning/ problemlösning till den färdiga tävlingshästen. Tränar både i allround och reining.
All min passion går till att träna häst och framförallt ryttare. För mig är det viktigt att hästen lär sig bära sig korrekt, är atletisk och är positiv till sitt jobb. Lägger stor vikt på att rida hästen mjuk och på så sätt få den att själv vilja gå i den ”korrekta” formen för sin gren. Viktigt är också att behandla varje individ utifrån sin egna kapacitet. Jag tror på ett långsiktigt arbete där häst och ryttare lär sig grunder och på så sätt bygger fram till det färdiga resultatet.
Lite meriter jag fått med mig genom åren: European champion ranch riding, HUS European medalist and finalist.
Futurity champion western pleasure, top ten DQHA futurity trail. Flertalet SM-medaljer. Coach för norska laget i Youth World Cup.

C73A8065-DCCA-4A22-8BC5-6C0862566D50
Therese Andersson, Foto: Gert Andersson

Therese Andersson – TA Training:

Jag har ridit western sedan 14 års ålder och kom i kontakt med familjen Bråve där jag började rida clinics för Bob Mayhew AQHA/APHA/NRHA-domare från England samt trail för Lars Bråve. Fick genom Bob kontakt med Tuse Creek Ranch i Danmark och arbetade där 2004-2005. Hösten 2006 köpte jag hingsten Whata Smoke, han blev starten på min tävlingskarriär. De kommande åren tränade jag även för Jonna Eriksson. Jag tävlade Whata Smoke på Paint EM 2010 och 2011. Vi blev Europamästare i Westernriding, Hunter Hack och Working hunter, fick medalj i Hunt Seat Equitation och Horsemanship.

2014 startade jag mitt företag TA Training och bedriver min träningsverksamhet på Bråvestas anläggning utanför Helsingborg. Vi har ett välfungerande samarbete. Jag tar emot hästar för träning och tävling. Jag har även lektioner och clinics på anläggningen. Började träna för Nina Leiner från Österrike, 2015 åkte jag till henne för vidareutbildning. 2015 åkte jag till England för att deltaga på ett domarseminarie. 2018 blev jag etta på APHAs Top Pro Exhibitor List i Sverige, dvs den tränare som fått flest APHA Open poäng under året. Jag tycker det är roligt och inspirerande när mina elever och hästar utvecklas, och när vi ser att träningen ger resultat på tävlingar. Mina elever och träningshästar haft fina framgångar i Sverige och utomlands, det gör att jag tycker det är roligt och givande att jobba som tränare.

 

 

 

 

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: