Anna Lejvell i USA

Dags för en uppdatering, även om det blir en kort sådan. Dagarna och veckorna springer iväg. Sedan jag kom hit har vi hunnit med följande tävlingar – Sudden impulse futurity i Ocala, Florida, The Premier i Lexington, Kentucky, Red Bud Spectacular i Oklahoma City och Big A i Conyers, Georgia. Om en vecka åker vi till Tulsa, Oklahoma för NSBA World Show.


Just nu pågår AQHA youth World Show. Vi har från vårt stall endast en ungdom och hennes häst Kyla och hennes Cadillac in black. Jag har haft förmånen att rida Caddy ganska mycket och han är en mycket meriterad och välriden häst. Dock är han absolut inte lätt utan det gäller att man känner honom och hans knappar.
Jag och en kollega körde Caddy upp till Oklahoma där jag träffade Ella Ohlén från Sverige som är på world show och tävlar! Är så tacksam att jag fick möjligheten att träffa henne och prata med henne. Måste säga att jag är så imponerad över henne, som åker hit ensam och tävlar på en av de största tävlingarna på en häst hon inte känner. Riktigt imponerande!


Båda mina chefer är uppe i Oklahoma och hjälper Kyla vilket innebär att vi på hemmaplan är ansvariga för att hålla hästarna igång inför NSBA World Show. På det dagliga schemat har jag ca 8-9 hästar att rida varav fem av dem ska tävla. Då det är så varmt här, ibland 42C gäller det att planera dagarna så att man hunnit rida, helst innan 14.

Tyvärr hinner jag inte med mycket mer nu, men ska försöka skriva snart igen. Jag har fått in några frågor som jag syftar att besvara innnan nästa tävling.

Text och foto: Anna Lejvell

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: