SWS/Bråvesta Challenge 2017, Axvalla

Många var ekipagen som anmält sig till den efterlängtade tävlingen SWS/Bråvesta Challenge 2017. Det var länge sedan ryttare från så många discipliner samlats i samma arena vilket bidrog till många kära återseenden! Inte nog med att stämning var god – tävlingen bjöd även på strålande väder och dagarna avslutades med grillning i kvällssolen.

Som åskådare kunde jag inget annat än njuta av stundvis mycket hög klass av western ridning. Två ryttare som tävlade framgångsrikt under helgen var Emma Larsson och John Sommersøe, båda skickliga och flitiga ryttare som är bekanta ansikten för många tävlingsryttare. Jag passade på att intervjua dem gällande Emmas förstaplacering i AQHA Amateur Trail och Johns förstaplaceringar i AQHA Amateur Western Horsemanship.

Emma
Emma Larsson och Cc Little John Gray. Foto: Mi Ritzén

 

john
John Sommersøe och CheckOutMyInvitation. Foto: Mi Ritzén

 

1. Vad tävlar du för häst och hur länge har ni tävlat tillsammans?

Emma: Jag tävlar Cc Little John Gray som är en Quarter valack på 11 år efter Little Jackie Favor. Jag har haft honom sedan han fyllde 5 år och har tävlat honom i ca 5 år.

John: Jeg rider på CheckOutMyInvitation som er en 10 årig Gelding. Jeg har haft ”Flappie” siden har var 4 år. Og har trävlat i 6 år på ham.

2. Vad tror du låg bakom er seger i denna klass?

Emma: Inför Bråvesta Challange lade jag om träningen lite och tränade mer passivt med honom då han kan vara lite ivrig ibland. Och det tror jag gav mycket resultat.

John: Vi træner meget transitions, stop back og spins, det gør det at Flappie er meget lydhør for selv små signaler fra mine ben.

3. Vilken score fick ni?

Emma: Fick 68 i Am trail men upp till 72,5 i NSBA. Har aldrig plusat så mycket så det känns väldigt roligt!

John: Score 89.

4. Vad var särskilt utmanande i mönstret?

Emma: Att det var höger hand vid grinden, jag rider med höger och vi vänder inte lika bra till höger. Sen var det lite stort avstånd i galoppboxen för oss.

John: Lead change och øgende jog for gå over i walk.

5. När får vi se er på tävlingsbanan igen?

Emma: NSBA Celebration.

John: NSBA næste weekend.

 

Vi på My western pleasure tackar Emma och John för denna gång och önskar stort lycka till på helgens NSBA Scandinavia Celebration 2017 samt deras fortsatta tävlingssäsonger!

Vill du läsa mer om SWS/Bråvesta Challenge? Här kan du ta del av domare George Maschalanis tankar om westernsporten i Sverige.

Text: Linn Olersbacken Hellberg

Foto: Mi Ritzén

Ett svar till ”SWS/Bråvesta Challenge 2017, Axvalla”

  1. […] Want to read more about SWS/Bråvesta Challenge? Read the interview with two successfull exhibitors of the show here! […]

    Gilla

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: